Prvi izlet FVK Lendava (Balaton HU)

V nedeljo, 26.04.2015, smo se člani Foto-video kluba Lendava odpravili na naš prvi društveni izlet. Ob petih zjutraj smo se zbrali pred Kulturnim domom v Lendavi; prišlo nas je osem članov FVKL-ja in ena članica Foto kluba Murska Sobota.

Glede na to, da nismo pretirano veliki poznavalci Blatnega jezera in njegove okolice, smo za pomoč zaprosili člane foto kluba Nagykanizsa, ki so se nam z veseljem pridružili in od mesta Keszthely dalje z nami nadaljevali pot.

Po hitrem okrepčilu z jutranjo kavico (hvala, Borut!) smo se odpravili na razgledno točko Balatongyörök, kjer smo ovekovečili nekaj panoram Balatona, nato pa je sledil malo zahtevnejši pohod na Szentgyörgyhegy.

Ker prazna vreča ne stoji pokonci, smo se iz Szentgyörgyhegy-a zapeljali v bližnje mesto Tapolca na kosilo, nato pa smo si v Keszthelyu ogledali še središče mesta in grad (ki je sicer pravkar v procesu obnove), ter se počasi poslovili od madžarskih kolegov. Druženje smo v večernih urah zaključili s prijetnim klepetom ob kavi v Kavarni Torteraj v Lendavi.