ODPRTJE RAZSTAVE “CHALLENGE-POWER-VICTORY” Biserke Sijarič

Naša članica, Biserka Sijarič, je tokrat postavila na ogled svojo 13. samostojno razstavo. Odprtje je bilo včeraj, 9.11.2018, v Muzeju meščanstva na Glavni ul. 52, Lendava.
“Njene fotografije ne prikazujejo le gole zunanjosti nogometne igre, ampak nam predstavijo tekmovalno valovanje življenja v njej. Ob uporabi klasičnih fotografskih tehnik, znanih in uveljavljenih zapovedih kadriranja in stremljenja za čim večjo ostrino posnetka, bi lahko Biserka kmalu zdrsnila na povprečno in le za kratek hip zanimivo raven dokumentiranja. A sama je hotela veliko več. Nogometno igro nam je prikazala drugače. Nogometnega igrišča in igre ni fotografirala kot del športnega spektakla, pač pa nam je pokazala življenje, ki je teklo ob njem. Igralcev ni ujela-zamrznila v mirujočem gibu, ampak je ujela moč življenja, ki v njih ždi.
Tako je ob gledanju razstavljenih fotografij mogoče živo začutiti napenjanje mišic in tetiv, zavohati vonj prepotenih teles in dobesedno slišati pospešeno dihanje igralcev ob športnem boju. Avtorica je pri svojem delu uspešno in estetsko upodobila nešteto drobnih a minljivih športno-tekmovalnih trenutkov”, doda na koncu Igor Ternar.

Razstava bo na ogled do konca januarja 2019. Naprošamo vas, da nas za ogled kontaktirate.